luni, 7 mai 2012

BORS DE HRIBI BUCOVINEAN

Ingrediente pentru 5 portii:
- 300 g. hribi proaspeti (curatati sau 50 g. hribi uscati)
- 120 g. ceapa
- 100 g. morcovi
- 80 g. radacina de patrunjel
- 100 g. telina
- 25 ml. ulei
- 150 ml. smântâna proaspata
- 20 g. faina
- 1 galbenus de ou
- 40 g. orez
- 30 g. otet de vin
- 30 g. verdeata de patrunjel si leustean
- 10 g. sare.

MOD DE PREPARARE:
Hribii proaspeti se curata, se spala si se taie în feliute. În caz ca se folosesc hribii uscati acestia se înmoaie în apa calduta cel putin 3 ore înainte de a-i prepara. Hribii se fierb în apa cu putina sare pâna sunt moi. Se strecoara si supa rezultata se pastreaza separat. Zarzavatul se curata, se spala si se taie în cubulete. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste în uleiul înfierbântat pâna se îngalbeneste putin, se presara cu faina si se mai învârte cu lingura de lemn de 2-3 ori si se stinge cu supa în care au fiert hribii. Zarzavaturile se soteaza si ele putin în ulei înfierbântat si se toarna în supa. Aceasta se completeaza cu apa fierbinte. Când zarzavatul este aproape fiert, se adauga ciupercile si orezul ales si spalat, se fierb în continuare si se acreste cu otet. Ciorba se drege cu smântâna frecata cu un galbenus de ou si se aromeaza cu verdeata de patrunjel si leustean spalate si tocate fin.

3 comentarii: