luni, 7 mai 2012

CIORBA DE PERISOARE BUCOVINEANA

Ingrediente mancare

  • un morcov
  • un pastarnac
  • 80 g telina
  • o ceapa
  • 3-4 cartofi medii
  • 4,5 l apa
  • 300 - 400 g rosii in bulion
  • bors
  • fidea
  • leustean verde
  • o lingura de ulei
  • sare
  • delicat

Pentru perisoare

  • 700 g carne tocata
  • 1-2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare reteta

Zarzavatul se curata, se spala si se toaca marunt, se pune la fiert in apa cu putina sare si o lingura de ulei.

Pentru perisoare, carnea tocata se amesteca cu ou, sare si piper si se omogenizeaza foarte bine. Se ia putin din compozitie, se pune in palma uda si i se da forma de nuca.

Cand zarzavatul este aproape fiert, se pun perisoarele formate.

Dupa aproximativ 30 de minute de fierbere, se incearca perisoarele, iar cand sunt aproape fierte, se adauga cartofii taiati cuburi si se lasa sa fiarba cca 15 minute, dupa care se adauga rosiile si borsul incalzit.

Se lasa in continuare sa fiarba, apoi se adauga fideaua si se potriveste de sare si delicat.

Cand ciorba este gata putem sa adaugam verdeata tocata marunt.

Se poate servi dupa preferinta cu ardei iute sau smantana.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu