luni, 7 mai 2012

Plăcinte Poale’n Brâu

Poale’n brau sunt niste placinte moldovenesti cu branza atat de bune, incat se spune ca te lingi pe degete cand la mananci

Ingrediente
500 g faina
2 linguri ulei
4 galbenusuri
100 g smantana
20 g drojdie
300 ml lapte jumatate de lingurita de sare
100 g zahar
Umplutura:
500 g branza de vaci
2 oua
2 linguri zahar vaniliat
coaja de lamaie
50 g stafide
1 pahar lapte
putina sare

MOD DE PREPARARE RETETA POALE-N BRAU
Aluatul
Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;
Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;
Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;
Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.
Umplutura
Branza de vaci se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie
Se pun intr-o tava unsa si se dau la cuptor cca 30-45 minute.

1 comentarii:

  1. Selectam urgent dezvoltatori de proiect. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Cerințe:-necesar calculator, conexiune internet, cunoștințe minime PC, seriozitate.
    Instruire oferită sub forma unor lecții gratuite prin mail.
    Acest proiect vizează piața mondiala a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate.
    Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
    Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
    Când doriți cu toata seriozitatea, cereti “info” la adresa de e-mail: rosuvioleta2007@gmail.com

    RăspundețiȘtergere