luni, 7 mai 2012

Clatite Bucovinene

Ingrediente

Pentru aluat

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 150 ml apa minerala
  • o esenta de vanilie
  • o lingura ulei

Pentru umplutura

  • 1/2 kg branza de vaci
  • 2 oua intregi
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 100 g stafide
  • o lingurita scortisoara
  • 3 linguri zahar

Pentru sos

  • 300 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • un varf cutit de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar

Pentru decor

  • nuca macinata

Mod de preparare reteta

Bati ouale cu sare, adaugi laptele, esenta de vanilie, faina pana la omogenizare, dupa care pui apa minerala si o lingura de ulei, amestecand cu polonicul de jos in sus.

Coci clatitele. Pentru umplutura, pui branza intr-un castron, adaugi 2 oua intregi, zaharul vanilat, esenta de rom, stafidele inmuiate in prealabil si scurse, scortisoara, zaharul si omogenizeaza bine.

Pentru sos, freci galbenusurile cu un varf de cutit de sare, adaugi smantana, zaharul vanilat, zaharul si amesteci pana se dilueaza zaharul. Umpli fiecare clatita cu cate o lingura de branza si le rulezi. Le asezi intr-o tava unsa cu unt. Torni deasupra sosul de smantana si le introduci la cuptor pentru 20 de minute. Le scoti, le presari cu nuca macinata si le mai lasi la copt inca 5 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu