luni, 7 mai 2012

Tochitura Bucovineana

Tochitura Bucovineana

Ingrediente:

  1. 1 kg de carne de porc (muschiulet, pulpa, ceafa, costita)
  2. 300 g carnaciori afumați
  3. 100 ml vin alb dulce
  4. 3 catei de usturoi
  5. 1 lingurita boia dulce
  6. 50 ml ulei
  7. sare, piper
  8. 4 oua
  9. 200 g branza de vaci/telemea

Preparare:
Se taie carnea in cubulețe, se pune uleiul intr-un ceaun sau intr-o cratita la foc mic, se adauga costita, iar cand bucatile de grasime s-au rumenit, se adauga muschiuletul, pulpa si ceafa. Se adauga mici cantitati de apa si se fierbe compozitia la foc mic. Atunci cand carnea este bine prajita, se adauga vinul, usturoiul, carnaciorii afumati, taiati fin, care au fost in prealabil prajiti.
Se pregateste o mamaliga moale intr-un alt ceaun.
Puneti mamaliga, branza, carnea de porc si carnaciorii pe o farfurie. Asezati apoi un ou prajit pe mamaliguta si asezonati branza cu o lingura plina de sos rezultat in urma fierberii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu