luni, 7 mai 2012

CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Ingrediente:

Un piept de pui si doua pulpe de pui

§ 3 morcovi medii

§ 2 pastarnaci medii

§ O telina mica

§ 3 cepe micute

§ 2 ardei capia

§ 10 catei de usturoi

§ Patrunjel verde tocat marunt

§ 3 galbenusuri

§ 300 g smantana

§ Sare si piper dupa gust

§ 30- 40 ml otet

Mod de preparare:

Punem puiul la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce am luat spuma adaugam legumele curatate (morcovii, pastarnacii, telina, ardeii capia si ceapa).

Intre timp curatam usturoiul si facem o pasta de usturoi in care adaugam un pic de sare.

Dupa ce s-au fiert legumele si carnea le scoatem din supa si le punem intr-o strecuratoare. Oala cu supa o tragem de pe foc cat timp ne ocupam de carne si de legume.

Punem deoparte un morcov si un ardei capia pe care ii taiem. Ii vom folosi mai tarziu pentru a da aspect ciorbitei.

Restul legumelor le punem in blender si le pasam.

Taiem si carnea cubulete si o punem impreuna cu morcovul si ardeiul capia pe o farfurie.

Se iau trei galbenusuri si se amesteca cu smantana si pasta de usturoi.

Peste compozitia rezultata adaugati legumele pasate, supa, carnea tocata, morcovul taiat rondele si ardeiul capia taiat cubulete.

La final adaugati piperul, otetul si patrunjelul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu