luni, 7 mai 2012

Salata de vinete din Bucovina

Salata de vinete din Bucovina
Ingrediente
1 ceapa,2 vinete,ulei,maioneza(sau 1 ou fiert si unul crud)

Mod de preparare
Pui vinetele la copt!Dupa ce s-au copt le scoti le presari cu sare si le acoperi cu un prosop,intre timp prepari maioneza daca nu o ai cumparata!Pui un galbenus fiert dat pe razatoarea de morcov si unul crud,cativa stropi de lamaie,sare,o lingura de apa rece si amesteci intr-un singur sens punand mereu cate putin ulei! Apoi tai ceapa foarte marunt si o pui putin sa se inmoaie,o lasi sa se inmoaie nu sa se caleasca! Dupa ce ati terminat,scoateti vinetele le cojiti de coaja si le bateti cu un cutit de lemn marunt!Dupa ce ati terminat de tocat adaugati peste ele ceapa inmuiata si amestecati bine pana se leaga,apoi puneti maioneza si condimentati!

Mod de servire
Se serveste unsa pe felii de paine!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu