luni, 7 mai 2012

CIORBA DE CARTOFI CU CARNATI BUCOVINENI

Ingrediente mancare

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 50 g telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 400 g carnati taranesti afumati
  • 1 cescuta orez
  • 3 rosii decojite in sos tomate
  • 1 lingura bulion
  • delikat
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare reteta

Ceapa se toaca marunt, ardeii cubulete, morcovul rondele sau se da pe razatoare, telina se toaca cubulete si se pun la calit in cateva linguri de ulei si putina apa.

Se adauga si carnatii taiati rondele si se lasa sa se inbuse impreuna.

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand legumele s-au inmuiat se pun in oala de ciorba, peste cartofi, se adauga delikat si sare.

Se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii pe jumatate, se adauga orezul spalat in apa calduta, rosiile taiate cubulete, sucul lor si bulionul si se mai lasa aproximativ 20 de minute la fiert (se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde orezul de oala).

Se mai gusta de sare si delikat, iar la sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu