luni, 7 mai 2012

CIORBA CU GALUSTELE DE GRIS

Ingrediente mancare

  • bucati din pasare
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 2 oua
  • sare, delicat
  • 8 linguri de gris

Mod de preparare reteta

Se spala bucatile si se pun intr-o oala la fiert. Se spumeaza foarte bine, dupa care se pune zarzavatul ( ceapa se cresteaza in patru, ardeiul il taiem bucati mari, morcovii rondele, telina si pastarnacul le tocam marunt ). Adaugam o lingurita de delicat, sare si lasam in continuare sa fiarba. Cand carnea este bine fiarta, strecuram supa, pastram morcovul, pastarnacul si telina, si indepartam ardeiul si ceapa, iar bucatelele pot fi folosite pentru friptura.

Formam compozitia pentru galuste din 2 oua batute cu un strop de sare, adaugam treptat 8 linguri de gris.

Supa se pune in continuare pe foc, se adauga galustele rand pe rand, lingura trecandu-se prin apa rece, si se mai fierb cca 15 minute la foc mic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu