luni, 7 mai 2012

Sarmalute bucovinene cu hribi


Sarmalute bucovinene cu hribi


Sarmale cu ciuperci, bune de mancat in zilele de post (fara smantana) si nu numai.


Ingrediente

  • 500 g de hribi uscati;
  • 1,5 kg de varza;
  • 150 g de ceapa;
  • 100 g de orez;
  • 50 g de bulion;
  • 1 legatura de marar;
  • 1 fir de cimbru;
  • 25 g de sare;
  • 2 g de piper
Mod de Preparare Sarmalute bucovinene cu hribi
  • buretii se pun la inmuiat, dupa care se trec prin masina de tocat;
  • ceapa se taie si se caleste; mararul se toaca;
  • se adauga apoi peste ciuperci, impreuna cu orezul, cimbrul, bulionul, sarea si piperul;
  • cu amestecul obtinut se umplu foile de varza si se fac sarmalele, care se pun la fiert.
Se servesc cu smantana si mamaliguta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu