luni, 7 mai 2012

Ciorbă de burtă din Bucovina

Timp de preparare:
30 minute (complexitate ridicata)

Ingrediente:
burta de vacuta
una ciapa
un ardei
un morcov
telina
2 foi de dafin
2 galbenusuri
smantina
iaurt
otet si mujdei usturoi
(un ciolan de vita)optional

Mod de preparare:
Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala, acum se face (amesteca) smintina 250gr, iaurt 250gr, cu 2 galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare 2 morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smintina cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Se serveste cu ardel iute

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu