luni, 7 mai 2012

Coltunasi Bucovineni

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 g branza de vaci dulce sau sarata
  • 2 linguri de apa
  • faina cat este necesara pentru un aluat mai tare
  • 2 linguri gris
  • sare

Mod de preparare reteta

Se face un aluat mai tare, ca pentru taietei, din faina, 2 oua si apa. Se intinde o foaie subtire si apoi se lasa 10 minute la uscat.

Din foaie se taie patrate cu latura de 5-6 cm.

Acestea se umplu cu branza sarata sau dulce, amestecata cu un ou si cu gris. Se lipesc coltunasii in forma de triunghi sau dreptunghi si se pun la fiert in apa clocotita, putin sarata.

Se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic. Se servesc calzi, stropiti cu unt si presarati cu zahar sau simpli, daca sunt umpluti cu branza sarata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu