luni, 7 mai 2012

Gulaş cu carne de porc

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
500g pulpa de porc
250g costita afumata
500g cartofi cu coaja rosie
50g unt
3 cepe
2 morcovi
2 buc ardei gras
2 catei de usturoi
crema de gulas dulce si iute (sau boia dulce si iute)
delikat picant
3 frunze de dafin
patrunjel
smintina
sare, piper, ulei

Mod de preparare:

Se topeste cubul de unt si se amesteca cu o ceasca de ulei. Carnea de porc se taie cuburi mari si se pun la prajit. Se adauga costita afumata taiata bastonase.
Cind carnea capata culoarea aurie, se scoate intr-un castron, iar in grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga si morcovul (taiat in patru pe lungime si apoi feliat), sare, piper si usturoiul feliat sau zdrobit. Cind totul s-a inmuiat se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, ardeiul gras maruntit, carnea si frunzele de dafin, se acopera totul cu apa si se lasa la fiert.
Cind carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete si se mai lasa 20 minute.
Se condimenteaza cu boia dulce sau delikat picant, crema pentru gulas dulce si iute (se pune cite putin din fiecare, dupa gust).
La sfirsit se innobileaza cu patrunjel verde si se serveste cu smintina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu