luni, 7 mai 2012

PLACHIE BUCOVINEANA

PLACHIE BUCOVINEANA

Ingrediente:2 kg peste, 1 kg ceapa, 1 kg rosii rascoapte, 2-3 ardei grasi, 1 castron cu ciuperci,5-6 catei de usturoi, 1 ceasca cu smantana,sare, piper, boia, patrunjel, cimbru, 1 pahar de vin dulce, 100 g unt, 100 g untdelemn.

Preparare: Pestele se grijeste, se taie bucati – felii nu prea groase – se sareaza-pipereaza si se trece prin faina, apoi se rumeneste in untdelemn si unt bine incinse. Ceapa se curata, se taie pestisori, ardeii se taie patratele si ciupercile feliute. Se incing ulei si unt si se pun ceapa si ardeii la calit. Apoi, separat, se pun la calit ciupercile. Rosiile se taie felii, usturoiul se piseaza pasta.

Ciupercile se sting cu vin. In continuare, se asaza pestele pe pat de legume calite, se acopera cu ciuperci, sos de vin si felii de rosii si se da la cuptor, pe foc potrivit. Se toaca verdeata, se freaca cu usturoi, boia, cimbru si smantana. Dupa 10-15 minute, pestele se scalda in sosul de smantana si verdeata parfumata si se mai lasa in cuptor inca 10 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu