luni, 7 mai 2012

Salam de biscuiți

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Aceasta reteta o puteti transforma usor intr-o reteta de post la fel de gustoasa inlocuind laptele cu lapte de soia sau apa fiarta si racita,untul cu margarina si crema o faceti fara ou.Este la fel de delicioasa.
1 kg biscuiti simpli
1 l lapte (depinde de biscuiti daca folositi tot laptele- trebuie sa puneti cate putin sa nu se inmoaie de tot biscuitii)
miezul de nuca de la 20-25 nuci
2 linguri nuca de cocos
1 pliculet de stafide
250 g rahat
Pentru crema:
1 ou
1 pachet de unt sau margarina
12 linguri de zahar
2 pliculete de zahar vanilat
3-4 linguri de cacao
esenta de rom

Mod de preparare:

Biscuitii se rup bucati potrivite,dupa care se stropesc cu lapte la temperatura camerei,se amesteca usor si se lasa cateva minute. Se adauga toate ingredientele(rahatul taiat feliute,nuca macinata,stafidele,nuca de cocos),apoi se toarna crema si se amesteca bine,dar usor.
Pe tipla sau pe folie de aluminiu se toarna din compozitie,se uniformizeaza,se ruleaza dand forma unui salam.
La fel se procedeaza pana se termina toata compozitia.Se pastreaza la rece .Se serveste taiat in feliute.Este un desert minunat pentru orice ocazie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu