luni, 7 mai 2012

Alivenci moldovenești

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute

Ingrediente:
1 l lapte
300 g malai grisat
1/2 kg branza de vaci
1/4 l smantana
100 g unt
50 g faina
4-5 oua
o lingurita cu varf sare.

Mod de preparare:

Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot se adauga malaiul, amestecind ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min. dupa care se ia de pe foc. Cind e aproape rece se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca.Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu