luni, 7 mai 2012

Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina

Ingrediente:

Carne de pasare 500g, morcovi 150g, patrunjel 50g, telina 100g, ceapa 100g, ulei 50g, faina 200g, oua 2 bucati, lamaie 100g, smantana 200g, patrunjel verde 1 legatura, leustean 1 legatura, sare.

Mod de preparare

Carnea de pasare se portioneaza, se pune la fiert in apa cu sare, spumandu-se car este necesar.Dupa circa 45 minute se adauga zarzavatul taiat rondele si ceapa tocata marunt si calita in ulei.Din faina, oua si apa se prepara o coca, din care se fac tocmagii, care se fierb in ciorba.Cand carnea este fiarta, se adauga zeama de lamaie si smantana, se mai potriveste odata gustul de sare si se mai da un clocot.La servit se presara verdeata tocata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu