luni, 7 mai 2012

Ruladă cu carne de vită “Flora bucovinei”

Ingrediente:
1kg carne de vita fara os
100g cartofi
200g morcovi
100g stafide
50g orez
100g ceapa
100g paine
1 legatura de verdeata
25g sare
150g pesmet
150ml ulei de porumb
150g bulion

Reteta:
Carnea de vită împreună cu pâinea înmuiată şi bine stoarsă şi cu ceapa tăiată felii şi opărită se toacă la maşină, cu sita deasă. Se frământă cu cartofii cruzi raşi, cu sare, verdeaţă tăiată mărunt, cuburi de morcovi fierţi, orez fiert şi stafide. Tot acest amestec se pune pe un şervet ud şi se rulează dându-i-se forma de muşchi, nu prea gros. Se scoate din şervet, se tăvăleşte prin pesmet şi se aşază în tava bine unsă. Se stropeşte deasupra cu ulei şi se coace în cuptor
Când este aproape gata, se stinge cu bulion dizolvat în apă sau supă de legume, fără a se stropi suprafaţa ruladei. Se mai dă în clocot. Când se scoate din cuptor se separă sosul. Se serveşte caldă, cu sos împrejur şi cu garnitură de pireuri diferite sau cu legume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu